ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ – ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 2018

«Το ευμετάβλητο των ανθρωπίνων πραγμάτων
και η θεραπευτική διαχείριση μιας κρίσης.
Μελέτη σε λόγο του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου»

Η Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, θέλοντας να τιμήσει τους Προστάτες της Παιδείας μας, τους Τρεις Ιεράρχες, και να παρακινήσει και βοηθήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες της Μέσης Εκπαίδευσης της Ναυπακτίας και του Αγίου Βλασίου να έρθουν σε μεγαλύτερη επαφή με τους Τρεις Ιεράρχες και να αναδιφήσουν στο σπουδαίο θεολογικό, συγγραφικό, ανθρωπιστικό, κοινωνικό έργο τους, προκηρύσσει μαθητικό Διαγωνισμό, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, με τους παρακάτω όρους.

1. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές-μαθήτριες όλων των τάξεων των Λυκείων και των Γυμνασίων (δημόσιων και ιδιωτικών) της Ναυπακτίας και του Αγίου Βλασίου (Τριχωνίδος, πρ. Παρακαμπυλίων) και στους μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου που είναι κάτοικοι του Δήμου Ναυπακτίας και συγκεκριμένα της περιοχής του πρώην Δήμου Χάλκειας (Τρικόρφου Ναυπακτίας, Γαυρολίμνης, Άνω και Κάτω Βασιλικής, Καλαβρούζας και των συνοικισμών τους) και της περιοχής του πρώην Δήμου Παρακαμπυλίων (Αγίου Βλασίου) αλλά φοιτούν σε Σχολεία εκτός της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας, οι οποίοι μπορούν να εργασθούν ατομικά ή σε ομάδες.
2. Θέμα του Διαγωνισμού είναι: «Το ευμετάβλητο των ανθρωπίνων πραγμάτων και η θεραπευτική διαχείριση μιας κρίσης. Μελέτη σε λόγο του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου». Το θέμα του Διαγωνισμού είναι κοινό, αλλά…  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Λόγος του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου προς τον Ευτρόπιο
Σύντομος βίος του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις